Saturday, January 22, 2011

Keluarga Mariatun BInti Mohd Jalil


Keluarga Mariatun Binti Mohd Jalil

Assalamualaikum..pembuka kata...tora dtg lg..kali ni bukan dgn permainan baru tetapi dgn entry yg baru..hihi..(ngarut jer aku ni.)..hm kali ni aku nk ceritakan family yg aku rs dulu family yg agak straight..knp aku ckp mcm tu..?sbb mak dia, sng ckp mak long aku la..mak long aku ni garang kot dulu..slh sikit kena cubit...cubit dia pergh...klh cikgu sekolah..klu kat sek..aku ingat lg cikgu yg pegang rekod cubit plg skt ,bg aku la ..Puan Sharifah Nora.mgkn ada yg x knl..tp klu pelajar SMK.Bukit Rahman Putra,dia knl la Cikgu tu..haha.

Berbalik kisah mak long aku Mariatun Binti Mohd Jalil ni..mak long aku ni kira ank sulung dlm keluarga Mohd Jalil ni..mmg la ank sulung dah mak long nmnya..dia dilahirkan sm ngan horoskop aku..Gemini..tp tahun lain la..mak long aku dilahirkan pada 22.Mei .1965.so umur dia 46 tahun la..tp tu la ank pompuan mohd jalil ni walaupun umur dia dah mencecah 40 an,tp still CUN.(x percaya tgk gambar.).hihi.

Mak Long Dan Pak LOng Ku

Cukup psl mak nya..la ni aku cerita psl ank2 dia plak..patutnya ank mak long aku ni ada 4 org..3 pompuan ,sorg laki,tp Allah S.W.T lbh menyayangi ank lelakinya..Mohd Azim Haq.semoga arwah Azim di tempatkan di kalangan org beriman..amin..sedih plak.kita mula ngan ank sulung mak long aku ni..nmnya Nur Hazwani Binti Abdul Rashid.

Aku panggil Wani jer...dia ni cucu sulung (tua 2 bulan jer drpd aku)..dulu ms umur belas2 an..dia ni tinggi drpd aku..tp skrg aku lg tinggi dan besr drpd dia ..hahaha...lupa nk ckp dia ni dah berpunya k..pakwe dia skrg dah tergolong dlm member2 yg aku syg ..haha..nk cerita psl pakwe dia ker...?x yah la..nanti aku cerita ms post kwn2 yg aku syg..


Nur Hazwani Bersama Ngan Kekasih Hatinya


Cik Wani ni skrg practikal kat Mara..dan dah nk hbs pun pengajian dia kat Uitm Shah Alam..x lm lg kerja ,dan x lm lg kahwin(tp aku x pasti bila Yer)tp biarla wani ni kahwin dulu..aku.? lmbt lg kot..haha..dah cukup psl wani ..skrg ni aku nk cerita psl Adik dia yg kedua Siti Surina Binti Abdul Rashid,aku pnggl Ina jer..secara jujur la bg aku Ina adalah ank yg plg cun dlm keluarga Abdul Rashid ni.wani dan dikja jgn ambik hati..wani ko vogue,dikja comel..haha.

Ina adalah tempat aku ngadu segala permasalahan aku..terutama bab awek hihih..dia byk tolong aku psl bab2 awek ni..oh lupa aku nk ckp kpd lelaki di luar tu ..korg jgn bermimpi k..nak ngorat cik ina ni..sbb dia dah berpunya..dan pakwe dia pun kwn yg aku sayangi gak..haha..tp mmg aku byk berterima kasih kat ina dan pakwe nya bnyk membantu aku..(apa yg diaorg bantu aku x leh bg tahu).skrg ni ina di uitm Melaka dia ambik kos diploma matematik(aku lupa kos apa tp berkaitan matematik la).ina dgn mak nya ada persamaan iaitu cubitnya pun sakit...mmg patut jd cikgu minah ni..

Ina Bersama Dgn Pasangan manjanya

Cukup Psl Ina,last aku cerita psl Siti Nur Hazirah Binti Abdul Rashid..atau pngglan manja dia dekja..dikja ni aku x tahu sgt psl dia sbb dia ni pendiam sket & bnyk simpan rahsia..tp dia ni minat lagu2 lm..muka jer ganas tp comel..haha..pakwe dia..?ntah aku pun x tahu status relationship dikja ni apa..klu org nk tahu g tnya sendiri..dikja ni skrg bljr kat uniSel..bkn sel penjara k..Universiti Selangor kat Batang Berjuntai ambik kos Multimedia.apa lg aku nk berceloteh psl diaorg ni..?

Siti Nur Hazirah A.k.a Dikja

Lupa plak pasal ketua keluarga diaorg ni..hihih...pak long aku..dia lebih kurg mcm ayah aku gak pendiam..pak long aku ni agen insurans ..klu korg x de insurans korg boleh berbuat demikian..korg x yh hubungi dia pun x per..hubungi cik wani kita..dia pun slh sorg agen gak ..


Aku rs cukup la psl diaorg..krg aku cerita lbh2 takut kena marah plak..x kn aku nk cerita semua plak psl diaorg..klu korg nk tahu gak tnya kpd empunya bdn k..sbum aku akhiri post aku ni ..aku lampirkan gmbr diaorg ...next post aku rs aku nk cerita psl kawan2 yg aku sayangi..aku syg diaorg bkn mcm psgn2 gay kat luar tu ..aku syg diaorg dah mcm adik beradik da..haha...k sekian
terima kasih Love u all..
-Love Peace No War-

2 comments:

cik DV said...

hehehe..mampu gelak je...segan dengan ucapan terima kasih

Mak Uteh said...

ada cerita mak uteh and pak usu tak?